>> Valitse kieli: >> >> >>

Kilpasarjojen osallistumisohjeet

Kilpasarjoissa päähineen käyttö on pakollista.

Osallistumisen varmistaminen

Kilpailija varmistaa osallistumisensa kisakansliassa viimeistään 2 tuntia ennen lähtöaikaa. Tällöin kilpailija saa kisapassin jossa on
  • nimi
  • sarja
  • erä ja rata
  • pukuhuoneaika / kontti nro
  • kokoontumisaika (Karjalantalo)
  • lähtöaika

Arvoesineet

Arvoesineet voi jättää säilytykseen kisakansliaan. Pukeutumistiloissa ei ole lukittavia säilytystiloja.

 

Pukuhuoneaika

Kilpailija tulee passiin merkittynä pukuhuoneaikana konttiin, jonka numero on kisapassissa. Kilpailija vaihtaa uima-asun ylleen, laittaa kisapassin kaulaan ja pukeutuu avannolle siirtymistä varten. Vaatteiden tulee olla helposti riisuttavissa, esimerkiksi kylpytakki ja jalkineet.

Kokoontumisaika

Kokoontumispaikka on Karjalantalon alakerrassa, käynti Siltakadun puoleisesta ovesta (ei pääovesta). Kilpailija kävelee kontista kokoontumispaikalle niin että on perillä kokoontumisaikana. Matka kestään noin 2 min. Pyydämme huomioimaan, että reitti on sääolosuhteista riippuen hiekoitettu/ sepelöity koko matkaltaan, joten ohutpohjaiset jalkineet saattavat tuntua ikäviltä jaloissa. Kokoontumispaikalla kilpailijat järjestetään erä kerrallaan tuoliriveille joissa on ratanumerot.

Uinti

Järjestäjät ohjaavat uimarit erä kerrallaan avannolle. Matka kestää noin 2 min. Kilpailija menee oman ratansa kohdalle ja odottaa lähdönjohtajan komentoja.

Komennolla "RIISUKAA VAATTEET" kilpailija riisuu vaatteet  ja laittaa ne vieressä olevaan koriin. Kisapassi laitetaan koriin päällimmäiseksi.

Komennolla"VETEEN" kilpailija siirtyy viivyttelemättä veteen portaita pitkin.  Toisen  käden tulee pitää kiinni portaiden kaiteesta ja hartioiden  tulee olla veden pinnan alla. Radan toimitsija pitää punaista lippua ylhäällä niin kauan, kunnes uimari on oikein vedessä. Toimitsija kehottaa tarvittaessa uimaria laskeutumaan alemmas. Kun kaikki punaiset liput ovat laskeutuneet, lähdönjohtaja nostaa kätensä merkiksi lähettäjälle joka antaa komennon "PAIKOILLENNE". Tällöin uimarien on oltava liikkumatta. Lähtökomento annetaan äänimerkillä välittömästi paikoillenne komennon jälkeen.

Varaslähtöä ei kutsuta takaisin. Törkeästä varaslähdöstä uinti hylätään, lievästä varaslähdöstä kilpailijan aikaan lisätään viisi (5) sekuntia. Päätökset varaslähdöistä tekevät lähettäjä ja uinninjohtaja.

Kilpailijan on uitava kilpailusääntöjen mukaisesti. Maaliin tullessaan kilpailijan on kosketettava radan päässä olevaa levyä, jossa on ratanumero. Yhden käden kosketus riittää. Käsien on pysyttävä veden alla.

Ajanotto 

Ajanotto on ns. puolisähköinen. Kaikille uimareille käynnistyy lähtömerkistä sama aika. UImarin tullessa maaliin ajanottaja painaa ratakohtaista nappia jolloin aika pysähtyy.  Maalipäässä ei siis ole paneelia, jonka koskettamisesta aika katkeaisi. Jokaiselle uimarille otetaan aika varmuuden vuoksi myös käsikellolla. Tulospalvelu perustuu puolisähköisen ajanottoon. Käsiaikoja käytetään vain mahdollisissa häiriötilanteissa. 

Uinnin jälkeen

Uinnin  jälkeen kilpailija ottaa korissa olevat varusteensa ja menee pukeutumaan samaan konttiin johon jätti vaatteensa. Ennen kontteja on tarjolla kuumaa mehua. Kilpailijat pääsevät halutessaan uimaan ja saunomaan Virkistysuimala Vesikkoon. Ilosaaren ja Vesikon välillä on bussikuljetus puolen tunnin välein, matka kestää n. 5 minuuttia. Bussiin ja Vesikkoon  pääsee kisapassilla.

Viestiuintien erityisohjeita

Viestijoukkue varmistaa osallistumisensa kisakansliassa viimeistään tuntia ennen lähtöaikaa.

Uinti

Järjestäjät ohjaavat joukkueet erä kerrallaan avannolle. Joukkueet ryhmittyvät avannolle uintia varten niin, että ensimmäisen ja kolmannen osuuden uimarit lähtevät yksilöuintien maalipäästä (lähinnä parakkeja) ja toisen sekä neljännen osuuden uimarit lähtevät yksilöuintien lähtöpäästä.

Avantoon meno ja lähtö tapahtuvat kuten henkilökohtaisessa kilpailussa. Viestin vaihto tapahtuu siten että seuraava uimari menee veteen hartiasyvyyteen sopivaksi arvioimanaan aikana. Hän voi lähteä uimaan silloin, kun viestin tuoja koskettaa altaan päässä olevaa ratanumerolla varustettua levyä. Väärästä vaihdosta joukkue hylätään.

Norppa- ja Kuuttisarjojen toimintaohjeet

Osallistumisen varmistaminen 

Norppa- ja Kuuttisarjalaiset varmistavat osallistumisensa kisakansliassa ennen uintia. Sarjoihin voi
jälki-ilmoittautua kisakansliassa perjantaina klo 15-21 ja lauantaina klo 8-13. Norppa- ja kuuttisarjalaiset
saavat kisapassin johon on merkitty nimi ja sarja.

Arvoesineet

Arvoesineet voi jättää säilytykseen kisakansliaan. Pukeutumistilossa ei ole lukittavia säilytystiloja.

Pukeutuminen

Pukeutumistiloina ovat avannon lähellä olevat lämmitettävät kontit. Norppa- ja kuuttisarjoille on varattu kaksi konttia, toinen naisille ja toinen miehille.

Uinti

Norppien uinti ja kuuttien kastautuminen on mahdollista lauantaina klo 10.00-16.00 välillä vapaasti
valittavana aikana. Pukeutumistiloista kävellään omatoimisesti avannolle. Norpat uivat 25 m
avannon radalla no. 7. Uintisuunta on konteille päin. Muutamassa kilpasarjan lähdössä on käytössä
7 rataa, jolloin norpat joutuvat odottamaan vuoroaan. Kuutit kastautuvat omassa "avannossaan" joka on ulkonema norpparadan reunssa.

Uinnin jälkeen

Uinnin jälkeen mennään pukeutumaan konttiin jossa vaatteet ovat. Ennen kontteja on tarjolla kuumaa
mehua. Norppa- ja kuuttisarjalaiset pääsevät halutessaan uimaan ja saunomaan Virkistysuimala
Vesikkoon. Ilosaaren ja Vesikon välillä on bussikuljetus puolen tunnin välein.


Copyright 2009 Joensuun Jääkarhut Ry. Design ja toteutus Sitefactory Oy