>> Valitse kieli: >> >> >>

Toimitilat

Jääkarhujen nykyiset toimitilat otettiin käyttöön 14. helmikuuta 2005. Avantouintikeskus sijaitsee Pyhäselän rannalla Vehkalahden uimarannan vieressä. Tontti on vuokrattu Joensuun kaupungilta 40 vuodeksi. Vanha toimipaikka oli saman kadun varrella n. 150 metrin päässä.

Päärakennuksen alakerrassa on oleskelutila, keittiö, pieni toimisto sekä miesten ja naisten pukuhuoneet. Niissä on WC ja suihku sekä lukolliset säilytyslokerot. Päärakennuksen yläkerrassa on kokous- ja juhlatilana toimiva Karhu-sali. Seura vuokraa tilojaan kokousten, juhlien ja muiden tilaisuuksien järjestämiseen.
Sauna on erillisessä rakennuksessa laiturin lähellä.

Tausta

Jääkarhujen toiminta käynnistyi vuonna 1989 jolloin seura vuokrasi käyttöönsä Mäntyniemen huvilan Joensuun kaupungilta. Jääkarhut rakensivat tontille v. 1995 pyöröhirrestä saunarakennuksen ja grillikatoksen. Kaksi vuotta myöhemmin alueelle vahvistettiin kuitenkin asemakaava missä myös Jääkarhujen vuokraama tontti osoitettiin asumiseen. Kaupunki oli esittänyt seuralle uutta tonttia samasta rantaviivasta Vehkalahden uimarannan viereen. Jääkarhujen toiminta pyrittiin valtuustoaloitteella turvaamaan vanhalla tontilla mutta kaupunginhallitus päätyi kuitenkin toisenlaiseen ratkaisuun. Kaupunginhallituksen poikkeamispäätöksellä toimintaa voitiin Mäntyniemen huvilassa jatkaa kunnes uuden tontin asemakaavoitus saatiin tehtyä ja uudisrakennus rakennettua.

Rahoitus

Urakkatarjouksiin pohjautuva arvio rakennuskustannuksista oli n. 350.000€ (alv 0%) kokonaiskustannusten ollessa n. 480.000 €. Rahoituksesta pääosan muodosti 300.000 € pankkilaina. Omaa pääomaa saatiin vanhasta saunarakennuksesta jonka Joensuun kaupungin tekninen lautakunta osti 14.500 eurolla. Lisäksi kaupunginhallitus myönsi rakennushankkeeseen 25.000 euron avustuksen ja kaupunginvaltuusto 6000 € vuotuisen avustuksen vuosille 2004-2008 (21.06.2004 81 §). Sen sijaan RAY, lääninhallitus ja TE-keskus eivät rakennushanketta tukeneet.

Lahjoituksina saatiin muun muassa Tulikiven takkauuni alakerrassa olevaan Karhu-tupaan. Talkootyön osuus oli varsin huomattava sillä sen osuudeksi arvioitiin 50.000 euroa.

Rakentaminen

Uudisrakennuksen rakentaminen aloitettiin kesällä 2004 ja tilat otettiin käyttöön 14.2.2005 (kuvia rakentamisesta). Pääurakoitsijana toimi Rakennusliike Hs Kiinteistösaneeraus Oy. Seura itse rakensi talkoilla ulkovaraston, laiturin, tonttiaidan ja piha-alueen sekä siirsi grillikatoksen entisestä toimipaikasta. Myös suunnittelu tehtiin talkootyönä.

Rakennustoimikunnan jäsenet olivat Osmo Nevalainen (pj.), Jukka Hirvonen, Petteri Kiljunen, Raimo Kokko, Arto Kärnä, Reino Mikkonen, Liisa Rajala, Pirkko Ratilainen ja Osmo Väistö.

Vihkiäiset

Lämminhenkiset uuden Mäntyniemen vihkiäiset vietettiin 20.3.2006 klo 19 alkaen (kuvia).

Ohjelmassa oli
- Joensuun Mieslaulajien Seniorit
Tervetuloa : puheenjohtaja Jukka Vuorinen
- Nauhan leikkaus
- Vihkiminen: kirkkoherra Kalevi Kokkonen, pastori Paula Sainio
- Perustajajäsenen puheenvuoro: Kalevi Rullo
- Juhlapuhe: tohtori Pentti Arajärvi
- Kaupungin tervehdys: kaupunginjohtaja Juhani Meriläinen
- Yhteislaulu Avantoon

Lisäksi ylimääräisenä ohjelmanumerona Pentti Arajärvelle luovutettiin presidentti Tarja Halosen muotokuva. Sen on valokuvan perusteella maalannut pohjoiskarjalainen taiteilija Toivo Tolvanen. Maalauksen hankki ja luovutti seuramme jäsen Pertti Havula.

Vanha Mäntyniemi 

Vanha Mäntyniemi (Mäntyniementie 7) oli vuokralla Joensuun kaupungilta 15 vuotta. Alkuvuosina päärakennusta korjailtiin ja maalattiin sekä rakennettiin uusi laituri. Vuonna 1995 rakennettiin uusi sauna sekä grillikatos pyöröhirrestä. Pari vuotta myöhemmin (11.12.1997) vahvistetussa asemakaavassa alue kuitenkin osoitettiin asumiseen joten edessä oli uuden toimipaikan etsintä.


Copyright 2009 Joensuun Jääkarhut Ry. Design ja toteutus Sitefactory Oy