Arvoisat Jääkarhut

Tervetuloa kesään 2021.

Toiminta jatkuu kesällä lähes entiseen tapaan. Rento-sauna on lämmin joka päivä klo 8-23 ja Ryhti, ainakin kesän alussa, arkisin klo 12-23 ja viikonloppuisin klo 8-23. Molempien saunojen samanaikaista aukioloa kesällä kuitenkin tarkkaillaan, arvioidaan ja tarvittaessa myös muutetaan.

Kävijämäärät ovat kesän lähestyessä vähentyneet ja toukokuussa toimipaikkaan tehtiin 12 800 käyntiä eli päivää kohden keskimäärin 413. Kertarannekkeita myytiin vähän yli 800 kpl, joten jäsenten osuus kävijöistä oli yli 93 %. Toukokuun lopussa maksaneiden jäsenten määrä oli yli 1880.

Koronan suhteen seura toimii edelleen varovaisesti, joten mahdollisiin rajoitusten lievennyksiin saunojen henkilömäärissä palataan vasta loppukesällä, aikaisintaan elokuussa.

Seuran vuosipäivää eli Jaakon päivää juhlitaan ajallaan eli sunnuntaina 25. heinäkuuta klo 16-18. Juhlan ohjelmassa on Vuoden Jaakon julkistaminen, jonka jälkeen Jaakko heittää kylmän kiven Pyhäselkään. Perinteiseen tapaan löytyy myös hyvää tarjottavaa, saunomista ja mukavaa yhdessäoloa.

Kesäkuun alussa seura saa uuden työntekijän. FM Sanna Ojanen avustaa väliin Pasia toimipaikassa, mutta ensisijaisesti Vesa Tuomista seuran historiahankkeeseen liittyvissä tehtävissä. 

Vesa Tuomisen keräämään muistitietoon ja seuran historiikin keskeneräiseen käsikirjoitukseen pääsee tutustumaan osoitteesta www.joensuunjaakarhut.fi/seura/historia/.

Nostalgiaa voisi monien vanhojen jäsenten kohdalla nostattaa vaikka Joensuun vuoden 1993 SM-kisojen video, jonka voi katsoa osoitteesta www.joensuunjaakarhut.fi/talviuintikilpailut/ (klikkaamalla vuosilukua 1993).

Tarinoita muistitietoon ja kommentteja käsikirjoitukseen voi lähettää puheenjohtajalle osoitteeseen puheenjohtaja@joensuunjaakarhut.fi.

 • Pysyväisohjeita:
 • Tule Mäntyniemeen vain, jos tunnet olosi täysin terveeksi. Älä tule, jos on olemassa vaara, että olet voinut altistua koronaan. Muista, ettei seura pysty takaamaan muitten terveyttä.
 • Pese kätesi huolellisesti. Käsidesiä ja saippuaa on saatavilla. Käytä WC-tiloissa mieluummin paperipyyhkeitä kuin käsipuhallinta.
 • Älä mene saunaan, jos siellä on liian täyttä. Jos toisessakin saunassa on täyttä, niin siirry ulos terassille odottamaan vuoroasi. Ruuhka-aikoja kannattaa välttää. Paikallaolijoiden online-tilanne näkyy osoitteesta, täältä. Suosituimpia aikoja ovat illat, klo 19-21 välinen aika.
 • Myös pukuhuoneessa, pihagrillissä ja terassin penkeillä on syytä pitää turvaväliä. Pukuhuoneeseen ja ala-aulaan (Karhu-tupa) ei tule jäädä oleilemaan. Pidä kasvomaskia pukuhuoneessa ja aulatilassa.
 • Pukuhuoneen saadaan helposti väljyyttä, jos vaateita ei ripusteta moneen eri koukkuun. Joillekin riittää jopa yksi koukku. Pahinta on vaatteiden jättäminen ja levittäminen penkeille.
 • Pukuhuonetilat siivotaan ja pestään joka aamu. Päivän mittaan lattiat tulevat taas märiksi, joten meiltä edellytetään myös omatoimisuutta. Lattiat tulee liukkauden estämiseksi kuivata lastalla monta kertaa päivässä. Suihkuhuoneen lattia tietysti joka käynnin jälkeen.
 • Älä tuo juotavaa lasipullossa Mäntyniemeen. Siellä sirpaleet eivät tuo onnea. Saunatilaan saa ottaa juotavaksi vain vettä EI SOKEROITUJA EIKÄ MAKEUTETTUJA JUOMIA.
 • Muistakaa myös, että syödyt purukumit ja nuuskapussit laitetaan roskiin ei kukkapenkkiin. Laiturin päässä ja terassilla on talouspaperia, johon voi niistää nenänsä.
 • Saunan ulko-oven sähkölukko menee kiinni klo 23.00 ja päärakennuksen klo 23.15. Tämän tulee riittää kaikille. Saunominen aukioloajan jälkeen on kiellettyä. Ovien väliin ei saa laittaa harjanvarsia, sillä se lisää päärakennuksen energiakulutusta ja kerää kosteutta saunan ikkunoihin ja karmeihin.
 • Jos parkkipaikalla on täyttä, niin pysäköintitila aidan takana, uimarannan puolella on myös seuran käytössä.
 • Saunaetiketti löytyy kolmella kielellä pukuhuoneiden ovien seinältä ja kotisivulta.

Hyvää ja turvallista kesää.

Joensuussa 28.5.2021

Jarno Linnolahti

Puheenjohtaja