Arvoisat Jääkarhut

Toimipaikka on siirtynyt talviaikaan. Saunan aukioloihin se ei tuo muutoksia, mutta joukkoomme ilmestyy arkipäivinä vierailijoita punaisella rannekkeella. Talviaikaan (1.9.-31.5.) arkisin klo 10-16 on Happy Hour, jolloin rannekkeen voi ostaa automaatista klo 10-15 välisenä aikana alennettuun hintaan (4 €). Se oikeuttaa uintiin ja saunomiseen klo 16 saakka.

Rento-sauna on lämmin joka päivä klo 8-23 ja Ryhti arkisin klo 14-23 ja viikonloppuisin klo 8-23. Näillä aukioloajoilla pärjätään varmasti alkusyksy, mutta Ryhdin aukioloa voidaan toki aikaistaa, jos tarve vaatii.

Tiistaina 7.9. Ryhti-sauna on kuitenkin suljettu koko päivän huoltotöiden vuoksi, mutta Rento on lämmin normaaliin tapaan.

Kesän viimeiset talkoot on pidetty. Rento-saunassa uusittiin lauteet ja myös piha-aluetta ehostetiin. Talkoolaisia oli runsaasti, yli 20, ja mikä mukavinta, joukossa oli myös ensikertalaisia. Lasikattokin saatiin rikottua, sillä ”miesten” talkootöissä oli mukana myös kaksi jääkarhutarta. Muonituspuolella sen sijaan säilyi täysi naisvaltaisuus. Suuret kiitokset kaikille.

Elokuussa toimipaikkaan tehtiin 11 700 käyntiä eli päivää kohden keskimäärin 377. Kertarannekkeita myytiin 764 kpl, joten jäsenten osuus kävijöistä oli 94 %. Syyskuun alussa maksaneiden jäsenten määrä oli 1973.

Seuran hallitus päätti tänään pitää saunojen sallitut henkilömäärät ennallaan niin pitkään, kun maakuntamme on epidemian kiihtymisvaiheessa, mutta perustasolle siirtymisen jälkeen, elleivät viranomaisohjeet toisin määrää, saunojen henkilömäärien rajoituksia lievennetään seuraavasti:

Rento-saunassa ei ole rajoituksia, mutta Ryhti-saunan rajoitus (12) pidetään ennallaan.

ärakennuksen sisätiloissa suositellaan maskin käyttöä. Ala-aulassa on saatavilla käsidesiä ja sitä tulee tietysti myös käyttää.

Hallitus seuraa koronatilannetta ja seura toimii yleisen ohjeistuksen mukaisesti. Hallitus huolehtii myös tiedottamisesta.

Terveen järjen käyttö Rento-saunassa on toki toivottavaa jatkossakin. Jos joku tulee istumaan liian lähelle, niin huomauta asiasta. Jos tämä ei auta, niin siirry itse sivuun. Tarvittaessa vaikka ulos saunan terassille.

Hallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa osoitteessa www.joensuunjaakarhut.fi/poytakirjat/ . Tämänpäiväinen luultavasti jo huomenna.

Viimeisin jäsenkirje (Jääkarhut tiedottaa) löytyy kotisivulta osoitteesta www.joensuunjaakarhut.fi/ajankohtaista/ . Nyt jo siis tämä kirje.

 • Pysyväisohjeita:
 • Tule Mäntyniemeen vain, jos tunnet olosi täysin terveeksi. Älä tule, jos on olemassa vaara, että olet voinut altistua koronaan. Muista, ettei seura pysty takaamaan muitten terveyttä.
 • Pese kätesi huolellisesti. Käsidesiä ja saippuaa on saatavilla. Käytä WC-tiloissa mieluummin paperipyyhkeitä kuin käsipuhallinta.
 • Älä mene saunaan, jos siellä on liian täyttä. Jos toisessakin saunassa on täyttä, niin siirry ulos terassille odottamaan vuoroasi. Ruuhka-aikoja kannattaa välttää. Paikallaolijoiden online-tilanne näkyy osoitteesta, täältä. Suosituimpia aikoja ovat illat, klo 19-21 välinen aika.
 • Myös pukuhuoneessa, pihan grillikodassa ja terassin penkeillä on syytä pitää turvaväliä. Pukuhuoneeseen ja ala-aulaan (Karhu-tupa) ei tule jäädä oleilemaan. Pukuhuoneessa ja aulatilassa on hyvä pitää kasvomaskia.
 • Pukuhuoneeseen saadaan helposti väljyyttä, jos vaatteita ei ripusteta moneen eri koukkuun. Joillekin riittää jopa yksi koukku. Pahinta on vaatteiden jättäminen ja levittäminen penkeille.
 • Pukuhuonetilat siivotaan ja pestään joka aamu. Päivän mittaan lattiat tulevat taas märiksi, joten meiltä edellytetään myös omatoimisuutta. Lattiat tulee liukkauden estämiseksi kuivata lastalla monta kertaa päivässä. Suihkuhuoneen lattia tietysti joka käynnin jälkeen.
 • Älä tuo juotavaa lasipullossa Mäntyniemeen. Siellä sirpaleet eivät tuo onnea. Saunatilaan saa ottaa juotavaksi vain vettä EI SOKEROITUJA EIKÄ MAKEUTETTUJA JUOMIA.
 • Muistakaa myös, että syödyt purukumit ja nuuskapussit laitetaan roskiin, ei kukkapenkkiin. Laiturin päässä ja terassilla on talouspaperia, johon voi niistää nenänsä.
 • Saunan ulko-oven sähkölukko menee kiinni klo 23.00 ja päärakennuksen klo 23.15. Tämän tulee riittää kaikille. Saunominen aukioloajan jälkeen on kiellettyä. Ovien väliin ei saa laittaa harjanvarsia, sillä se lisää päärakennuksen energiakulutusta ja kerää kosteutta saunan ikkunoihin ja karmeihin.
 • Jos parkkipaikalla on täyttä, niin pysäköintitila aidan takana, uimarannan puolella, on myös seuran käytössä.
 • Saunaetiketti löytyy kolmella kielellä pukuhuoneiden ovien seinältä ja kotisivulta.

Hyvää ja turvallista syksyä

Joensuussa 1.9.2021

Jarno Linnolahti

Puheenjohtaja