Arvoisat Jääkarhu

 • Seuran syyskokous on pidetty. Kokousasiakirjat ovat toimipaikan ilmoitustaululla ja seuran kotisivulla. Asiakirjat löytyvät helposti osoitteesta https://www.joensuunjaakarhut.fi/poytakirjat/. Tuossa osoitteessa on myös linkki hallituksen pöytäkirjoihin. Hallitukseen valittiin uutena varajäsenenä Hannu Partanen ja sieltä jäi pois hallituksessa pitkään toiminut Juhani Kulmala.
 • Yleiskokous vahvisti myös seuran jäsenmaksun. Vuoden 2023 jäsenmaksu (95 €) tulee sähköpostiin vuoden ensimmäisinä päivinä, ainakin niille, joille tämäkin viesti tulee. Jos postia ei kuulu, niin jotain on vialla. Postilaatikko voi olla täynnä tai jäsenrekisterissä oleva osoite on virheellinen. Ne, jotka eivät saa tai halua laskua sähköpostiinsa voivat pyytää sen talonmieheltä.
 • Jos et halua enää jatkaa seuran jäsenenä, niin siitä tulee ilmoittaa, esim. osoitteeseen puheenjohtaja@joensuunjaakarhut.fi. Ilmoituksen voi tehdä myös talonmiehelle tai lapulla info-huoneen postilaatikkoon.
 • Loka-marraskuun aikana toimipaikkaan tehtiin 31 000 käyntiä eli päivää kohden keskimäärin 508. Kertarannekkeita myytiin 3 465 kpl, joista Happy Hour aikaan 385 kpl. Vierailijoiden osuus kävijöistä oli siis noin 11 %. Tarkat kuukausittaiset luvut löytyvät hallituksen pöytäkirjoista. Joulukuun alussa maksaneiden jäsenten määrä oli 2 550 eli enemmän kuin koskaan.
 • Arkiaamujen aamuvuoroja on kaivattu hallitukselle jätetyn adressin voimin. Kun hyvää mieltä on hyvä hakea, niin hallitus päätti, että keskiviikkoisin sauna on jatkossa auki klo 7-23. Enempää aamuvuoroja ei ole tarjolla, sillä ongelman useamman arkipäivän aikaistamisessa aiheuttaa saunan pesu. Siihen on varattava aikaa vähintään 2 tuntia eikä pesua voida aloittaa työturvallisesti ennen kuin saunan lämpötila on laskenut riittävän alas, jotta kloorin höyrystymistä ei enää haitallisessa määrin tapahdu. Kun sauna on päällä iltaan klo 23 saakka, niin lämpötila saunassa aamulla klo 6 on vielä yli 40 astetta, mikä on tietysti työturvallisuuden kannalta hyvin korkea lämpötila.
 • Saunaa ei kuitenkaan pestä keskiviikkoisin, joten saunan aikaistaminen tuolle päivälle on mahdollista. Ongelmaksi jää edelleen pukuhuoneiden siivous, mutta palvelun tarjoajan kanssa on sovittu, että siivooja saadaan jatkossa paikalle keskiviikkoisin tavanomaista aikaisemmin. Hallituksen eilisen kokouksen päätös (ptk. 11/2022) perusteluineen löytyy ilmoitustaululta ja osoitteesta https://drive.google.com/drive/u/1/folders/1bZ-pGBwYE8m5MSFRxCRjP1oC06L8rTd5.
 • Rento-sauna on lämmin joka päivä klo 8-23 (paitsi keskiviikkoisin klo 7-23) ja Ryhti arkisin klo 16-23 ja viikonloppuisin klo 9-23. Jouluaikaan eli 24.-31.12. myös Ryhti-sauna pidetään lämpimänä jo aamusta klo 8:sta lähtien. Joulun ja uudenvuoden aattoöinä toinen saunoista on lämmin yöllä klo 02:een saakka.
 • Kuten tiedotusvälineistä olemme kuulleet, kiertävät sähkökatkokset ovat nyt pakkasten tultua mahdollisia ja niihin pitää myös Jääkarhujen varautua. Hallitus laatii asiaan liittyvät toimintaohjeet ja ne pidetään näkyvällä paikalla toimipaikassa.
 • Talviuinnin SM-kilpailut pidetään Peurungalla 3.-5.2.2023. Seuran majoitusvaraukset on kuitenkin jo täynnä. Mahdollisista huoneperuutuksista ja seuran bussikyytiin mahtumisesta voi kysyä Pasilta (talonmies@joensuunjaakarhut.fi). Omin päin kisoihin voi toki mennä. Kisasivujen osoite on https://peurunka.fi/talviuinninsmkilpailut/.
 • Pukuhuoneiden oviin on kiinnitetty kuvaamisen kieltävä lappu. Näin jokaisen pukuhuoneessa olevan tulee sitoutua siihen, ettei kuvaa tai käytä puhelinta siten, että sen kautta välittyy kuvaa (FaceTime- tms. videopuheluohjelmat).
 • Laiturin alasmenoportaan alin askelma murtui ja aiheutti vaaratilanteen. Askelma on korjattu, mutta jatkoa varten toimipaikan ilmoitustaululle on laitettu yhteystieto, johon vaaraa aiheuttavasta rikkoontumisesta tulee ilmoittaa. Vaarapaikka tulee heti huomattua merkitä ja tarvittaessa asettaa este, ettei lisävahinkoa pääse tapahtumaan.
 • Sinkkujen joulukuun kokoontumisilta on to 8.12 klo 18-20. Asiasta enemmän tietoa ilmoitustaululla ja seuran some-sivuilla. Jatkossa ryhmä toimii omatoimisesti.

Pysyväisohjeita:

 • Tule Mäntyniemeen vain, jos tunnet olosi täysin terveeksi.
 • Pese kätesi huolellisesti. Käsidesiä ja saippuaa on saatavilla.
 • Älä mene saunaan, jos siellä on liian täyttä. Saunojen ruuhka-aikoja kannattaa välttää. Paikallaolijoiden online-tilanne näkyy täältä. Suosituimpia aikoja ovat illat, klo 19-21 välinen aika.
 • Pukuhuoneeseen saadaan helposti väljyyttä, jos vaatteita ei ripusteta moneen eri koukkuun. Joillekin riittää jopa yksi koukku. Pahinta on vaatteiden jättäminen ja levittäminen penkeille.
 • Pukuhuonetilat siivotaan ja pestään joka aamu. Päivän mittaan lattiat tulevat taas märiksi, joten meiltä edellytetään myös omatoimisuutta. Kuivaa lattia lastalla, jos huomaat, että se on märkä. Suihkuhuoneen lattia tulee kuivata joka käynnin jälkeen. OLKAAMME VAROVAISIA, LATTIA VOI OLLA AIKA-AJOIN HYVINKIN LIUKAS!!! Pukuhuoneissa EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA SAA RASVATA JALKOJAAN.
 • Älä tuo juotavaa lasipullossa Mäntyniemeen. Siellä sirpaleet eivät tuo onnea. Saunatilaan saa ottaa juotavaksi vain vettä EI SOKEROITUJA EIKÄ MAKEUTETTUJA JUOMIA.
 • Muistakaa myös, että syödyt purukumit ja nuuskapussit laitetaan roskiin, ei kukkapenkkiin. Laiturin päässä ja terassilla on talouspaperia, johon voi niistää nenänsä. Tupakoida saa vain merkityllä alueella (grillikatoksen takana).
 • Pukuhuoneissa ei saa kuvata tai käyttää puhelinta siten, että sen kautta välittyy kuvaa (FaceTime- tms. videopuheluohjelmat),
 • Saunan ulko-oven sähkölukko menee kiinni klo 23.00 ja päärakennuksen klo 23.15. Tämän tulee riittää kaikille. Saunominen aukioloajan jälkeen on kiellettyä. Ovien väliin ei saa laittaa harjanvarsia, sillä se lisää päärakennuksen energiakulutusta ja kerää kosteutta saunan ikkunoihin ja karmeihin.
 • Jos parkkipaikalla on täyttä, niin pysäköintitila aidan takana, uimarannan puolella, on myös seuran käytössä.
 • Saunaetiketti löytyy kolmella kielellä pukuhuoneiden ovien seinältä ja kotisivulta.

Hyvää ja turvallista loppuvuotta ja joulunaikaa kaikille

Joensuussa 7.12.2022

Jarno Linnolahti

Puheenjohtaja