Arvoisat Jääkarhut

 • Viime lauantaina eli 1.8. Vuoden Jaakkomme Pasi Mikkonen heitti veteen kylmän kiven, joten uuden avantouintikauden odotus on alkanut. Syötyjen makkaroiden ja munkkien perusteella vuosipäivää oli juhlimassa noin 100 jääkarhua. Tiesittekö, että kaikki Vuoden Jaakot löytyvät täältä.
 • Maksaneiden jäsenten määrä oli tänä aamuna 1938, joten viime vuoden lopun määrä (1957) ylittynee alkusyksystä.
 • Muistakaa, että saunoissa on iltaisin ruuhkaa. Seurantatilaston mukaan ruuhkaisinta on klo 19-21 välinen aika. Muistakaa, että saunaan ei saa mennä, jos siellä on liian täyttä!
 • Rento-sauna ja pukuhuoneet ovat auki joka päivä klo 8-23. Ryhti-sauna on lämmin vasta iltapäivällä klo 15 alkaen.
 • Ryhti-saunan lauteet uusitaan talkoovoimin vuosihuollon yhteydessä, joten Ryhti on suljettu ainakin 24.-25.8.. Rento-sauna on auki normaalisti, mutta on ilmeisesti noina iltoina entistä ruuhkaisempi. Kun käytössä on vain yksi sauna, niin klo 22-23 EI OLE TULISTA TUNTIA.
 • Syksyn patikkaretki tehdään la 26.9.2020 Kolin Herajärven vaara- ja järvimaisemiin. Lähtö rautatieasemalta klo 8 ja paluu klo 19. Asiasta tarkemmin toimipaikan ilmoitustaululla.
 • Muistakaamme, että henkilön tai ihmisryhmän loukkaaminen tiettyjen ominaisuuksien perusteella on rasismia. Rasismi on lailla kielletty, joten sitä ei saa esiintyä Jääkarhujen saunassa. Monia tuntuu ällöttävän alatyyliset jutut ja osa kokee ne myös hyvin loukkaaviksi. Niitäkään ei suvaita Jääkarhujen saunassa. Harmi, että hauskuuttaminen on vaikeaa, mutta loukkaaminen helppoa.
 • TIEDOTUS KAIKILLE SINKUILLE: Seura järjestää ns. sinkkuillan elokuun viimeisenä viikonloppuna, lauantaina 29.8. klo 18-21. Tilaisuudessa on pienimuotoista tarjoilua. Asiasta enemmän ilmoitustaululla. Toimipaikka on tuona aikana auki normaalisti.
 • Lopuksi taas muistutan sekä vanhoja että uusia jäseniä:
 • Tule Mäntyniemeen vain, jos tunnet olosi täysin terveeksi. Muista, ettei seura pysty takaamaan muitten terveyttä.
 • Pese kätesi huolellisesti. Käsidesiä ja saippuaa on saatavilla. Käytä WC-tiloissa mieluummin paperipyyhkeitä kuin käsipuhallinta.
 • Älä mene saunaan, jos siellä on liian täyttä. Jos toisessakin saunassa on täyttä, niin siirry ulos odottamaan vuoroasi. Ruuhka-aikoja kannattaa välttää. Paikallaolijoiden online-tilanne näkyy tästä. Suosituimpia aikoja ovat illat, klo 19-21 välinen aika.
 • Myös pukuhuoneessa, pihagrillissä ja -penkeillä on syytä pitää turvaväliä. Pukuhuoneeseen ja ala-aulaan (Karhu-tupa) ei tule jäädä oleilemaan.
 • Saunaetiketti löytyy kolmella kielellä pukuhuoneiden ovien seinältä ja kotisivulta.

Hyvää syksyn odotusta kaikille

Joensuussa 5.8. 2020

Jarno Linnolahti

Puheenjohtaja