Arvoisat Jääkarhut

Tervetuloa avantouintivuoteen 2021

Päättyneen vuoden lopussa seuran maksaneiden jäsenten määrässä saavutettiin totuttuun tapaan taas ennätys (2214). Kasvua edellisestä vuodesta oli 13 %. Koronan vuoksi jäsenten todellinen määrä kääntyi kuitenkin vuoden aikana selvään laskuun. Toimipaikkaan tehtiin päättyneenä vuonna ”enää” 130 300 käyntiä (v. 2019 165 000). Kertarannekkeita myytiin 12 800 kpl (v. 2019 16 000 kpl). Käyntimäärien hiipuminen näkyi erityisesti vuoden lopussa. Joulukuussa kävijöitä oli ”vain” 11 000, kun määrä vuoden 2019 joulukuussa oli 18 600.

Vuoden ensimmäiset talkoot on pidetty. Vuoden 2021 jäsenmaksut (95 €) on lähetetty rekisterissä oleviin sähköpostiosoitteisiin. Jos postia ei kuulu, niin jotain on vialla. Ne, jotka eivät saa tai halua laskua sähköpostiinsa voivat pyytää sen talonmieheltä.

Jos et jatka seuran jäsenenä, niin siitä tulee ilmoittaa, esim. osoitteeseen puheenjohtaja@joensuunjaakarhut.fi. Ilmoituksen voi tehdä myös talonmiehelle tai lapulla info-huoneen postilaatikkoon.

Uusi hallitus järjestäytyy keskiviikkona 13. tammikuuta. Ensimmäisessä kokouksessa valitaan hallituksen keskeiset toimihenkilöt (varapuheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja) ja käydään läpi syyskokouksen hyväksymä toimintasuunnitelma. Hallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa toimipaikassa ja seuran kotisivulla, www.joensuunjaakarhut.fi/poytakirjat/. Kotisivua kannattaa seurata, sillä se on monissa asioissa tärkeä ilmoitustaulu. Sen alareunassa on Someseinä, josta näkee viimeisimmät facebook-tiedotteet ja siellä on linkki myös seuran Facebook-sivustolle. Samat tiedotteet löytyvät myös Jääkarhujen instagramista.

Edelleen joudumme pitämään tiukasti kiinni saunan enimmäismääristä (Rento 15 ja Ryhti 12). Tämä on toistaiseksi toiminut turvavälien osalta todella hyvin. Altistumia jääkarhujen tiloissa ei ole havaittu 17.11. jälkeen. Altistumispaikat löytyvät osoitteesta www.siunsote.fi .

Ai niin, olinpa unohtaa kertoa. Yhdistyksemme hallitus kutsui minut 31.12.2020 seuramme kunniapuheenjohtajaksi. Olen arvonimestä todella ylpeä ja nöyrästi kiitollinen. Avantouinti ja toimintani Jääkarhuissa on ollut minulle tärkein ja rakkain harrastukseni lähes 27 vuotta.

 • Pysyväisohjeita:
 • Tule Mäntyniemeen vain, jos tunnet olosi täysin terveeksi. Älä tule, jos on olemassa vaara, että olet voinut altistua koronaan. Muista, ettei seura pysty takaamaan muitten terveyttä.
 • Pese kätesi huolellisesti. Käsidesiä ja saippuaa on saatavilla. Käytä WC-tiloissa mieluummin paperipyyhkeitä kuin käsipuhallinta.
 • Älä mene saunaan, jos siellä on liian täyttä. Jos toisessakin saunassa on täyttä, niin siirry ulos terassille odottamaan vuoroasi. Ruuhka-aikoja kannattaa välttää. Paikallaolijoiden online-tilanne näkyy osoitteesta, täältä. Suosituimpia aikoja ovat illat, klo 19-21 välinen aika.
 • Myös pukuhuoneessa, pihagrillissä ja terassin penkeillä on syytä pitää turvaväliä. Pukuhuoneeseen ja ala-aulaan (Karhu-tupa) ei tule jäädä oleilemaan.
 • Pukuhuoneen saadaan helposti väljyyttä, jos vaateita ei ripusteta moneen eri koukkuun. Joillekin riittää jopa yksi koukku. Pahinta on vaatteiden jättäminen ja levittäminen penkeille.
 • Pukuhuonetilat siivotaan ja pestään joka aamu. Päivän mittaan lattiat tulevat taas märiksi, joten meiltä edellytetään myös omatoimisuutta. Lattiat tulee liukkauden estämiseksi kuivata lastalla monta kertaan päivässä. Suihkuhuoneen lattia tietysti joka käynnin jälkeen.
 • Muistakaa myös, että syödyt purukumit ja nuuskapussit laitetaan roskiin ei kukkapenkkiin.
 • Saunan ulko-oven sähkölukko menee kiinni klo 23.00 ja päärakennuksen klo 23.15. Tämän tulee riittää kaikille. Saunominen aukioloajan jälkeen on kiellettyä. Ovien väliin ei saa laittaa harjanvarsia, sillä se lisää päärakennuksen energiakulutusta ja kerää kosteutta saunan ikkunoihin ja karmeihin.
 • Jos parkkipaikalla on täyttä, niin pysäköintitila aidan takana, uimarannan puolella on myös seuran käytössä.
 • Saunaetiketti löytyy kolmella kielellä pukuhuoneiden ovien seinältä ja kotisivulta.

Toivotan kaikille jääkarhuille oikein hyvää alkanutta vuotta 2021

Joensuussa 1.1.2021

Jarno Linnolahti

Puheenjohtaja