Arvoisat Jääkarhut

KORONA-tilannetta seurataan ja seura toimii yleisen ohjeistuksen mukaisesti. Hallitus huolehtii myös tiedottamisesta, joten seuratkaa sähköpostianne, seuran kotisivua sekä Facebook- ja Instagram-tiedotteita.

Pääsiäinen lienee perinteisesti se juhlapyhä, joka on vilkkainta aikaa toimipaikassamme. Niinpä, jos saamme olla auki, sauna on lämmin pitkäperjantaista lähtien koko pääsiäisen ajan aamukuudesta klo 23 saakka. Tämän toivotaan helpottavan juhlapyhän aamupäivän ruuhkia.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että alueemme koronatilanne on selvästi huonontunut. Alueellisen tilannekuvatyöryhmän mielestä pääsiäispyhät kannattaisi viettää vain läheisten kesken kotosalla ja välttää kaikkea ylimääräistä liikkumista sekä sosiaalisia kontakteja.

Jos toimipaikka on auki, niin avannossa ja saunassa saa tietysti käydä, mutta Pääsiäinen on varmasti huono ajankohta tuoda lomavieraita Mäntyniemeen, vaikka me toimipaikastamme niin ylpeitä olemmekin.

Havaitut altistumat ovat selvästi lisänneet pelkoamme, joten muistutan, että oven ohje ”Käyttäkäämme maskia … Älkäämme syleksikö laiturille” todella tarkoittaa, että pukuhuoneessa ja aulatiloissa tulee pitää maskia. Maskeja kannattaa laittaa varalle uimakassiin, niin sellainen on sitten aina mukana. Sylkykuppeja laiturille ei kyllä tuoda, mutta laiturin päässä ja terassilla on käsipyyhkeitä.

Annettuja ohjeita kannattaa ja tulee noudattaa, sillä omat koirat purevat meitä säännöllisin väliajoin sanomalehti Karjalaisen tekstiviestipalstalla. Niin ikävältä, kuin se tuntuukin.

Seuran kevätkokous pidettiin 24.3. Paikalla oli 18 seuran jäsentä, joista 10 osallistui kokoukseen etäyhteydellä. Kokouksen pöytäkirja ja asiakirjat ovat Mäntyniemen ilmoitustaululla ja seuran kotisivulla, josta ne löytyvät osoitteen  kautta.

Seuran sääntöjen mukaan seura rahoittaa toimintansa perimällä jäsenmaksua jäseniltä ja käyntimaksua seuraan kuulumattomilta saunan ja uintipaikan käyttäjiltä. Tuo ns. rannekemaksu on seuran liiketoiminnan suurin tulolähde ja jo alkuvuoden aikana (3 kk) siitä on saatu tuloa yli 33 000 €. Tämä heijastuu tietenkin jäsenmaksuun, joka on voitu pitää alhaisena ja ennallaan jo 10 vuotta.

Maaliskuun aikana toimipaikkaan tehtiin 15 000 käyntiä eli päivää kohden kävijöitä oli keskimäärin vähän alle 500. Jäsenten osuus kävijöistä oli 89 %. Happy Hour-aikaan, arkisin klo 10-16 (6 tuntia) rannekekävijöitä kävi päivässä 15 ja muuna aikana (9 tuntia) 40, eniten iltaisin ja etenkin illan viimeisinä tunteina.

Hallitus tilastoi pöytäkirjoihinsa kuukausittain tarkat seurantatiedot jäsen- ja kävijämääristä sekä myydyistä rannekkeista. Hallitus kokoontuu seuraavan kerran heti pääsiäisen jälkeen, huhtikuun 7. päivänä.

 • Pysyväisohjeita:
 • Tule Mäntyniemeen vain, jos tunnet olosi täysin terveeksi. Älä tule, jos on olemassa vaara, että olet voinut altistua koronaan. Muista, ettei seura pysty takaamaan muitten terveyttä.
 • Pese kätesi huolellisesti. Käsidesiä ja saippuaa on saatavilla. Käytä WC-tiloissa mieluummin paperipyyhkeitä kuin käsipuhallinta.
 • Älä mene saunaan, jos siellä on liian täyttä. Jos toisessakin saunassa on täyttä, niin siirry ulos terassille odottamaan vuoroasi. Ruuhka-aikoja kannattaa välttää. Paikallaolijoiden online-tilanne näkyy osoitteesta, täältä. Suosituimpia aikoja ovat illat, klo 19-21 välinen aika.
 • Myös pukuhuoneessa, pihagrillissä ja terassin penkeillä on syytä pitää turvaväliä. Pukuhuoneeseen ja ala-aulaan (Karhu-tupa) ei tule jäädä oleilemaan. Pidä kasvomaskia pukuhuoneessa ja aulatilassa.
 • Pukuhuoneen saadaan helposti väljyyttä, jos vaateita ei ripusteta moneen eri koukkuun. Joillekin riittää jopa yksi koukku. Pahinta on vaatteiden jättäminen ja levittäminen penkeille.
 • Pukuhuonetilat siivotaan ja pestään joka aamu. Päivän mittaan lattiat tulevat taas märiksi, joten meiltä edellytetään myös omatoimisuutta. Lattiat tulee liukkauden estämiseksi kuivata lastalla monta kertaa päivässä. Suihkuhuoneen lattia tietysti joka käynnin jälkeen.
 • Älä tuo juotavaa lasipullossa Mäntyniemeen. Siellä sirpaleet eivät tuo onnea. Saunatilaan saa ottaa juotavaksi vain vettä EI SOKEROITUJA EIKÄ MAKEUTETTUJA JUOMIA.
 • Muistakaa myös, että syödyt purukumit ja nuuskapussit laitetaan roskiin ei kukkapenkkiin. Laiturin päässä ja terassilla on talouspaperia, johon voi niistää nenänsä.
 • Saunan ulko-oven sähkölukko menee kiinni klo 23.00 ja päärakennuksen klo 23.15. Tämän tulee riittää kaikille. Saunominen aukioloajan jälkeen on kiellettyä. Ovien väliin ei saa laittaa harjanvarsia, sillä se lisää päärakennuksen energiakulutusta ja kerää kosteutta saunan ikkunoihin ja karmeihin.
 • Jos parkkipaikalla on täyttä, niin pysäköintitila aidan takana, uimarannan puolella on myös seuran käytössä.
 • Saunaetiketti löytyy kolmella kielellä pukuhuoneiden ovien seinältä ja kotisivulta.

Hyvää ja turvallista pääsiäistä ja kevään jatkoa kaikille

Joensuussa 30.3.2021

Jarno Linnolahti

Puheenjohtaja