Arvoisat Jääkarhut

Kerron taas kuulumisia

 • Toimipaikka on siirtynyt talviaikaan. Saunan aukioloihin se ei tuo vielä alkusyksystä suuria muutoksia, mutta joukkoomme on ilmestynyt arkipäivinä vierailijoita punaisella rannekkeella. Talviaikaan (1.9.-31.5.) arkisin klo 10-16 on Happy Hour, jolloin rannekkeen voi ostaa automaatista klo 10-15 välisenä aikana alennettuun hintaan (4 €). Se oikeuttaa uintiin ja saunomiseen klo 16 saakka.
 • Syksyn myötä rannekekävijöiden määrä lisääntyy muutenkin. Siinä ei tietenkään ole mitään pahaa, sillä seuran sääntöjen mukaan käyntimaksun maksaneet voivat uida ja saunoa samaan tapaan kuin jäsenmaksun maksaneetkin. Kukaan ei kuitenkaan saa uida ja saunoa, jos uima-asussa ei ole voimassaolevaa jäsenmerkkiä tai ranteessa uutta kertaranneketta. Merkittömät ja rannekkeettomat harmittavat ja suututtavat monia. Minua aivan erityisesti se, että myös jäsenten seurassa on tavattu henkilöitä, joilla ei ole ranneketta tai jotka uivat ja saunovat vanhalla rannekkeella.
 • Rento-sauna on lämmin joka päivä klo 8-23 (ke klo 7-23) ja Ryhti arkisin klo 16-23 sekä viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 12-23. Näillä aukioloajoilla pärjätään varmasti alkusyksy, mutta Ryhdin aukioloa voidaan muuttaa, jos siihen on tarvetta. Seuralla on kuitenkin yhteiskuntavastuu liittyen tarpeettomaan sähkönkulutukseen.
 • Muistakaamme myös, että ”Lempeän Ryhdin” aikana (arkisin klo 16-19 ja viikonloppuina ja pyhäpäivinä klo 14-18) Ryhti-saunassa ”puhutaan hiljaa ja heitetään leppeästi löylyä”.
 • Kesän viimeiset talkoot on pidetty. Rento-saunassa uusittiin lauteet ja myös piha-aluetta ehostetiin. Kahden päivän rupeama, joten suuret kiitokset talkoolaisille ja heidän muonittajilleen.
 • Kesän (kesä-elokuu) kolmen kuukauden aikana toimipaikkaan tehtiin 38 000 käyntiä eli päivää kohden keskimäärin 413. Kertarannekkeita myytiin 3 446 kpl, joten kävijöistä 91 % oli seuran jäseniä. Maksaneiden jäsenteen määrä on 2 736, mutta näin syksyn alussa jäseniä tulee yleensä lisää lähes päivittäin.
 • Syksyn patikkaretki tehdään Lieksan Änäkäiselle lauantaina 30.9. Ilmoittautuminen retkelle on avattu ja lisätietoa löytyy ilmoitustaululta ja some-sivuilta. Retki on tarkoitettu ensisijaisesti seuran jäsenille ja ilmoittautumisessa pienen etumatkan (8.9. saakka) saavat ne jäsenet, jotka eivät olleet kevään retkellä. Seuran ”patikkaretkipolitiikkaa” on avattu kotisivun UKK-sivulla (joensuunjaakarhut.fi/ajankohtaista/usein-kysytyt-kysymykset/).
 • Lokerikkojen avaimia tippuu veteen kiusallisen usein ja usein myös soitetun ”apupalvelun” kannalta kiusalliseen aikaan. Kumilenkit kyllä tarkistetaan aika-ajoin, mutta jos lenkki on huono, niin avainta ei pidä laittaa ranteeseen/nilkkaan vaan se pitää pudottaa info-huoneen postilaatikkoon ja ottaa käyttöön toinen lokerikko. Jos lokerikot ovat varattuja, niin pitää odottaa vapautuvaa lokerikkoa. Ruuhka-aikana kierto on yleensä hyvin nopeaa. Avaimen pää kuluu, jos se hankautuu kulkusiltojen betoniin. Siksi lenkin paikkaa avaimessa ei saa muuttaa. Avaimen lenkki pienessä reiässä vähentää avaimen pään kulumista.
 • Ai niin, minua pyydettiin muistuttamaan myös siitä, että saunassa ei saa varata paikkaa itselleen siksi aikaa, kun käy uimassa. Vanhat jäsenet tämän tietävätkin, mutta nyt se on kerrottu uusillekin. Istuinalunen tulee ottaa aina matkaan uimaan lähdettäessä, saunan lauteille sitä ei saa jättää. Ei puheenjohtajallakaan ole omaa paikkaa, vaikka niin moni minut lempipaikalleni aina päästääkin. 

 

Hyvää ja turvallista syksyä kaikille.

Joensuussa 6.9.2023

Jarno Linnolahti

Puheenjohtaja

 

Pysyväisohjeita:

 • Tule Mäntyniemeen vain, jos tunnet olosi täysin terveeksi.
 • Pese kätesi huolellisesti. Käsidesiä ja saippuaa on saatavilla.
 • Älä mene saunaan, jos siellä on liian täyttä. Saunojen ruuhka-aikoja kannattaa välttää. Paikallaolijoiden online-tilanne näkyy täältä. Suosituimpia aikoja ovat illat, klo 19-21 välinen aika.
 • Pukuhuoneeseen saadaan helposti väljyyttä, jos vaatteita ei ripusteta moneen eri koukkuun. Joillekin riittää jopa yksi koukku. Pahinta on vaatteiden jättäminen ja levittäminen penkeille.
 • Pukuhuonetilat siivotaan ja pestään joka aamu. Päivän mittaan lattiat tulevat taas märiksi, joten meiltä edellytetään myös omatoimisuutta. Kuivaa lattia lastalla, jos huomaat, että se on märkä. Suihkuhuoneen lattia tulee kuivata joka käynnin jälkeen. OLKAAMME VAROVAISIA, LATTIA VOI OLLA AIKA-AJOIN HYVINKIN LIUKAS!!! Turvallisuuden vuoksi pukuhuoneissa tulee välttää erilaisten rasvojen ja hiuslakkojen käyttöä, sillä lattialle joutunut rasva on aiheuttanut useita kaatumisia.
 • Älä tuo juotavaa lasipullossa Mäntyniemeen. Siellä sirpaleet eivät tuo onnea. Saunatilaan saa ottaa juotavaksi vain vettä, EI SOKEROITUJA EIKÄ MAKEUTETTUJA JUOMIA.
 • Muistakaa myös, että syödyt purukumit ja nuuskapussit laitetaan roskiin, ei kukkapenkkiin. Laiturin päässä ja terassilla on talouspaperia, johon voi niistää nenänsä. Tupakoida saa vain merkityllä alueella (grillikatoksen takana).
 • Pukuhuoneissa ei saa kuvata tai käyttää puhelinta siten, että sen kautta välittyy kuvaa (FaceTime- tms. videopuheluohjelmat),
 • Saunan ulko-oven sähkölukko menee kiinni klo 23.00 ja päärakennuksen klo 23.15. Tämän tulee riittää kaikille. Saunominen aukioloajan jälkeen ja tarpeeton oleskelu myös pukuhuoneessa sulkemisajan jälkeen on kiellettyä. Ovien väliin ei saa laittaa harjanvarsia, sillä se lisää päärakennuksen energiakulutusta ja kerää kosteutta saunan ikkunoihin ja karmeihin.
 • KETÄÄN EI SAA TIETENKÄÄN JÄTTÄÄ UIMA-ASUSSA PIHA-ALUEELLE SULKEMISAJAN JÄLKEEN. Jos näin kuitenkin käy, niin kuistilla on TURVALAATIKKO, josta hätätapauksessa voi laittaa lämmintä ylle.
 • Jos parkkipaikalla on täyttä, niin pysäköintitila aidan takana, uimarannan puolella, on myös seuran käytössä.
 • Saunaetiketti löytyy kolmella kielellä pukuhuoneiden ovien seinältä ja kotisivulta.