Puheenjohtajalta, talonmieheltä ja monilta hallituksen jäseniltä kysellään paljon samoja asioita. Ainakin näitä on usein kyselty: 

Kysymys: Miksi pukuhuoneiden suihkun lämmin vesi on maksullinen, vaikka seuran rahatilanne on niin hyvä?

Vastaus: Jos suihkun lämmin vesi olisi maksutonta, niin suihkuja käytettäisiin merkittävästi nykyistä enemmän ja niissä viihdyttäisiin pidempään. Tämä aiheuttaisi boilerien lämpimän veden loppumisen, ainakin ruuhka-aikoina. Lisäksi suihkun käytöstä tulisi entistä suositumpaa, joten myös niihin jonottaminen lisääntyisi. Suihkut ovat myös melkoinen rasite suihkuhuoneen rakenteille.

Kysymys: Miksi Rento-saunassa saunan lämpötila hiipuu usein iltaa kohti niin, että aina iltaisin ei saa kunnon löylyjä?

Vastaus: Termostaatilla asetetaan kiukaalle tietty pyyntölämpötila, joka on kompromissi jäsenistön toiveista. Päivällä, jolloin väkeä on vähemmän pyyntölämpötila on alhaisempi, mutta töistä lähtiessään (ei siis viikonloppuna) talonmies nostaa lämpötilaa, koska iltaa kohti saunojien ja sitä myötä myös löylynheiton määrä ja kulku saunan ovista lisääntyy.

Kiukaan teho on 40 kW, joten se antaa ihan riittävästi lämpöä Rento-saunan kokoiseen tilaan. Toki näinkin iso kiuas saadaan kyllä hiipumaan, jos siihen mätetään jatkuvasti vettä.

Kiuas toipuu nopeasti kovastakin löylynheitosta, mutta jos löylynheitto on jatkuvaa ja se tehdään märälle kiukaalle, niin se ei pääse kuumenemaan pyyntölämpötilaan, vaikka termostaatti asetettaisiin ääriasentoon.

Löylyä tuleekin heittää kiukaan ”kuntoa” tarkkaillen, sillä vanha viisaus ”kohtuus kaikessa” pätee myös Jääkarhujen saunassa.

Kysymys: Suihku ja kahviautomaatti toimivat vain kolikoilla, mutta kolikoita on nykyisin vaikea saada. Miksi niitä ei saa toimipaikasta? 

Vastaus: Talonmiehelle kertyy kolikoita ja hän vaihtaa niitä mielellään. Talonmies on yleensä paikalla arkisin klo 8-16 (ke klo 10-18).

 

Lisää askarruttavia kysymyksiä voit tehdä puheenjohtajalle, talonmiehelle tai hallituksen jäsenille. Jos ne ovat usein toistuvia, niin niitä lisätään tämän otsakkeen alle. Kysymyksiä voi jättää myös info-huoneen postilaatikkoon.