Talviuintikilpailut

Avantouinnin SM-kilpailut on järjestetty vuodesta 1989 lähtien joka vuosi. Seura on isännöinnyt avantuinnin SM-kilpailuja vuosina 1993 ja 2011. Seura isännöi myös vuoden 2020 talviuinnin SM-kilpailuja. Myös Suomen Avantouintiliitto on järjestänyt mestaruuskilpailuja vuodesta 2004 lähtien. Joensuun Jääkarhut isännöi Avantouintiliiton viimeisiksi jääneitä kisoja vuonna 2009.

MM-kilpailuja on järjestetty vuodesta 2000 lähtien parillisina vuosina. Lisäksi MM-kisat järjestettiin vuonna 2001.

Kilpailuissa uidaan ikäluokittain 25 metrin matka uintitapana rintauinti. Lisäksi uidaan 4 x 25 m rintauintiviesti sekajoukkuein. Harrastesarjoissa uidaan 25 m ilman ajanottoa (norppa) tai vain kastaudutaan (kuutti). Myöhemmin mukaan ovat tulleet 25 metrin vapaauinti, 50 metrin rintauinti, ryhmäuinti sekä MM-kisoissa myös kestävyysuinti (endurance swim).

Joensuun Jääkarhuilla on ollut edustus useimmissa SM-kisoissa ja kaikissa MM-kisoissa. Menestys on ollut aina hyvä. Seuran parhaita uimareita ovat olleet Tero Matkaniemi, Iisakki Ratilainen, Elina Mäkinen, Pasi Mikkonen, Arto Kärnä ja nuorin uintitähtemme Otto Mikkonen. Kaikki ovat myös kilpauimareita, entisiä ja nykyisiä.

Kilpailujen tulokset ja osallistujamäärät löytyvät Suomen Ladun sivuilta.