Ajankohtaista

Jääkarhut tiedottaa

Arvoisat Jääkarhut

Kerron taas kuulumisia

 • Seuran kevätkokous on pidetty. Hallitukselle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus ja vuotuinen ylijäämä päätettiin lisätä seuran omaan pääomaan. Kokouksessa myös kerrottiin, että jos kaikki käy seuran suunnitelmien mukaan, niin pääomaa aletaan käyttää vuonna 2025 merkittävällä tavalla kolmannen saunan rakentamiseen ja päärakennuksessa tarvittaviin laajennus- ja muutostöihin. Kevätkokouksen pöytäkirja on toimipaikan ilmoitustaululla ja kaikki kokousasiakirjat ovat myös seuran kotisivulla (joensuunjaakarhut.fi/poytakirjat/).
 • Maaliskuun aikana toimipaikkaan tehtiin 19 900 käyntiä eli päivää kohden keskimäärin 642 (pääsiäispyhinä päivittäisten kävijöiden määrä oli reilusti yli 700). Kertarannekkeita myytiin 2 942 kpl, joista Happy Hour aikaan (arkisin klo 10-15) 547 kpl, joten kävijöistä 85 % oli seuran jäseniä. Maksaneiden jäsenten määrä on 2 741.
 • kevään patikkaretki tehdään lauantaina 25.5. Lieksan Karhupolulle. Ilmoittautumisia aletaan ottaa vastaan maanantaina 6.5. ja porrastettu ilmoittautumisjärjestys on seuraava:
 • lista 1: (6.-9.5.) seuran jäsenet, jotka eivät olleet syksyn 2023 patikkaretkellä.
 • lista 2: (6.-24.5.) seuran jäsenet, jotka olivat syksyn 2023 patikkaretkellä sekä 9.5. jälkeen ilmoittautuneet seuran jäsenet.
 • lista 3: (6.-24.5.) jäsenten läheiset ja ystävät
 • Seuramme jäsen, musiikinharrastaja Taneli Laurinolli ehdottaa musiikki-iltojen järjestämistä Mäntyniemen piha-alueella lämpimien kesäiltojen ratoksi. Hän olisi itse valmis toimimaan hankkeen yhteyshenkilönä ja puuhamiehenä, mutta kaipaisi mukaan myös muita soitto- tai laulutaitoisia jääkarhuja. Asiasta innostuneet voivat olla Taneliin yhteydessä sähköpostilla, tanelinen@gmail.com. Hallituksen päätöksen mukaisesti musiikki-iltojen tulee olla talkoohenkisiä, joten ne eivät saa olla maksullista liiketoimintaa. Niistä ei myöskään saa koitua melulaittaa toimipaikkamme naapurustolle. 
 • Saan puheenjohtajana aika-ajoin palautetta jäsenistöltä. Selvästi eniten kiitosta, mutta myös kritiikkiä paljolti samoista asioista. Illan ruuhkien lisäksi valtaosa kritiikistä voidaan kiteyttää lauseeseen ”Saunassa ei saa pitää kovaa ääntä ja löylynheitossa tulee kuunnella myös muita.”
 • Lauseen asiat on kerrottu myös saunaetiketissä, mikä löytyy ilmoitustaululta ja seuran kotisivulta (joensuunjaakarhut.fi/avantouinti/saunaetiketti-ja-turvallisuus/ ). Näistä on myös lyhennysote huoneentauluna saunan eteisessä. Lisäksi Ryhti-saunan meluun ja löylyyn on puututtu erillisellä ”Lempeän Ryhdin” ohjeella saunan oven ikkunassa.
 • Liiasta löylystä ja metelistä voi jokainen halutessaan huomauttaa ja samalla muistuttaa saunaetiketistä tai Lempeän Ryhdin kelloajoista (arkisin klo 16-19 ja viikonloppuna ja pyhäpäivinä klo 14-18). Jos itse ei tohdi, niin apua voi pyytää vaikka vierustoverilta. Korvatulppia, joita itse käytän aina avannossa, olen joskus jäsenkirjeessä mainostanut ja testannut myös saunassa. Paikka muuttuu huopatossutehtaaksi, kun laitan tulpat korviini.
 • Valitettavasti Lempeän Ryhdin leppeillä löylyillä on myös mitalin toinen puoli. Saunan mieto lämpö ”pakottaa” istumaan pidempään, jolloin vaihtuvuus saunassa vähenee. Tästä olisi iso haitta erityisesti illan ruuhka-aikoina. Siitä tuo kelloajan deadline arkisin klo 19 ja viikonloppuna klo 18.
 • Tulisen tunnin hiipunut löylykin on ohjeistettu kotisivun UKK-osiossa (joensuunjaakarhut.fi/ukk/ ). Märkään kiukaaseen ei kannata mättää lisää vettä. 40 kW:n kiuas toipuu nopeasti termostaatin ”pyyntölämpötilaan”, jos kiuas saa olla hetken rauhassa. 
 • Muistakaa liikkua varovasti, erityisesti pukuhuoneessa, piha-alueella, laiturilla ja rappusilla, mutta muuallakin. Kun toimipaikkaan tehdään päivittäin yli 600 käyntiä, niin liukkaus voi yllättää melkein missä vaan. 
 • Rento on lämmin joka päivä klo 8-23 (ke 7-23) ja Ryhti arkisin klo 10-23 ja viikonloppuisin ja pyhäpäivinä klo 8-23. 
 • Ai niin, olinpa unohtaa kertoa. Jääkarhut sai kaksoisvoiton Joensuun kaupungin järjestämässä kilpailussa Ice & Poems eli Runonlausuntaa avannossa. Lämpimät onnittelut seuramme jäsenet Sirkku Lähdesmäki ja Ritva Hilke.

Hyvää ja turvallista kevään jatkoa kaikille.

Joensuussa 3.4.2024

Jarno Linnolahti
Puheenjohtaja

Pysyväisohjeita

 • Tule Mäntyniemeen vain, jos tunnet olosi täysin terveeksi.
 • Pese kätesi huolellisesti. Käsidesiä ja saippuaa on saatavilla.
 • Älä mene saunaan, jos siellä on liian täyttä. Saunojen ruuhka-aikoja kannattaa välttää. Paikallaolijoiden online-tilanne näkyy täältä. Suosituimpia aikoja ovat illat, klo 19-21 välinen aika.
 • Pukuhuoneeseen saadaan helposti väljyyttä, jos vaatteita ei ripusteta moneen eri koukkuun. Joillekin riittää jopa yksi koukku. Pahinta on vaatteiden jättäminen ja levittäminen penkeille.
 • Pukuhuonetilat siivotaan ja pestään joka aamu. Päivän mittaan lattiat tulevat taas märiksi, joten meiltä edellytetään myös omatoimisuutta. Kuivaa lattia lastalla, jos huomaat, että se on märkä. Suihkuhuoneen lattia tulee kuivata joka käynnin jälkeen. OLKAAMME VAROVAISIA, LATTIA VOI OLLA AIKA-AJOIN HYVINKIN LIUKAS!!! Turvallisuuden vuoksi pukuhuoneissa tulee välttää erilaisten rasvojen ja hiuslakkojen käyttöä, sillä lattialle joutunut rasva on aiheuttanut useita kaatumisia.
 • Älä tuo juotavaa lasipullossa Mäntyniemeen. Siellä sirpaleet eivät tuo onnea. Saunatilaan saa ottaa juotavaksi vain vettä, EI SOKEROITUJA EIKÄ MAKEUTETTUJA JUOMIA.
 • Muistakaa ”Lempeä Ryhti” (puhutaan hiljaa ja heitetään leppeästi löylyä) klo 16-19 sekä viikonloppuina ja pyhäpäivinä klo 14-18 sekä Rento-saunan Tulinen tunti klo 22-23 (edellyttäen, että myös Ryhti on jäsenistön käytettävissä). Löylynheitto vapaata. Kilpailu ja kiusanteko on kiellettyä.
 • Muistakaa myös, että syödyt purukumit ja nuuskapussit laitetaan roskiin, ei kukkapenkkiin. Laiturin päässä ja terassilla on talouspaperia, johon voi niistää nenänsä. Tupakoida saa vain merkityllä alueella (grillikatoksen takana).
 • Pukuhuoneissa ei saa kuvata tai käyttää puhelinta siten, että sen kautta välittyy kuvaa (FaceTime- tms. videopuheluohjelmat). Myös toimipaikassa muualla, esim. laiturilla, jossa yleensä ollaan vähissä vaatteissa tulee muistaa, ettei ketään saa kuvata tunnistettavasti ilman lupaa. Lupa on erityisen tärkeä silloin, kun kuvia julkaistaan, vaikkapa omilla some-sivuilla.
 • Saunan ulko-oven sähkölukko menee kiinni klo 23.00 ja päärakennuksen klo 23.15. Tämän tulee riittää kaikille. Saunominen aukioloajan jälkeen ja tarpeeton oleskelu myös pukuhuoneessa sulkemisajan jälkeen on kiellettyä. Ovien väliin ei saa laittaa harjanvarsia, sillä se lisää päärakennuksen energiakulutusta ja kerää kosteutta saunan ikkunoihin ja karmeihin.
 • KETÄÄN EI SAA TIETENKÄÄN JÄTTÄÄ UIMA-ASUSSA PIHA-ALUEELLE SULKEMISAJAN JÄLKEEN. Jos näin kuitenkin käy, niin kuistilla on TURVALAATIKKO, josta hätätapauksessa voi laittaa lämmintä ylle.
 • Jos parkkipaikalla on täyttä, niin pysäköintitila aidan takana, uimarannan puolella, on myös seuran käytössä.
 • Saunaetiketti löytyy kolmella kielellä pukuhuoneiden ovien seinältä ja kotisivulta.