Ohjeet avantouimaan tulijalle

Muista nämä:

  • Lue turvallisuusohjeet ja noudata niitä.
  • Uimaan ja saunaan vain selvin päin.
  • Osta ranneke etukäteen tai liity jäseneksi
  • Saunaan uima-asu päällä
  • Saunoissa on aika-ajoin ruuhkaa. Tämänhetkisen tilanteen näet täältä.

Uimaan ja saunaan vain selvin päin

Alkoholi ja avantouinti eivät sovi yhteen. Mäntyniemessä ei saa olla päihtyneenä (Lue lisää seuran hallituksen 3.4.2019 hyväksymästä saunaetiketistä).

Osta ranneke

Uimaan ja saunaan mennessä rannekkeen tulee olla ranteessa osoituksena maksun suorittamisesta.

Rannekkeen voi ostaa takkahuoneessa olevasta itsepalveluautomaatista joko kolikoilla tai matkapuhelimella, mobilePay-palvelulla. Ranneke maksaa 6 € ja se on voimassa yhden käyntikerran. Automaattiin käyvät 2€, 1€, 50 snt, 20 snt, 10 snt ja 5 snt eurokolikot. Jos ostat rannekkeen kolikoilla, syötä tasaraha, laite ei anna vaihtorahaa. Tarkemmat ohjeet laitteessa. LUE OHJEET HUOLELLISESTI.

Tarvittaessa rannekkeita myyvät Mäntyniemessä myös talonmies ja paikalla olevat hallituksen jäsenet. Alle 5-vuotiaat lapset voivat uida ja saunoa huoltajansa seurassa ilman ranneketta.

Arkisin (vain talviaikaan) klo 13-16 on Happy Hour, jolloin vierailijat voivat saunoa ja uida vähän halvemmalla, 4 € maksavalla punaisella kertarannekkeella. Sellaisen voi ostaa talonmieheltä klo 13-15 välisenä aikana.

Otamme vastaan myös Smartum liikuntaseteleitä, jos talonmies tai joku hallituksen jäsenistä on paikalla. Jäsenmaksun voi maksaa myös ePassilla kirjautumalla omilla tunnuksilla ePassin nettiosoitteeseen.

Saunaan uima-asu päällä

Sauna on yhteinen miehille ja naisille, joten siellä pitää olla uima-asu päällä.

Pukeutuminen

Uima-asu vaihdetaan pukutiloissa, jotka ovat päärakennuksen alakerrassa. Pukuhuoneissa on suihkut ja WC sekä lukollisia säilytyslokeroita arvoesineille. Suihkuun saa lämmintä vettä 1 € kolikolla kahden minuutin ajan.

Saunat

Jääkarhuilla on kaksi saunaa (Rento ja Ryhti). Rento on lämmin heti aamusta, mutta Ryhti vasta klo 13. Saunoissa ei ole peseytymistiloja, eikä suihkuja, vaan ne ovat päärakennuksessa. Kesäaikaan pidetään lämpimänä vain yksi sauna.

Uiminen

Avantoon mennään laiturin päässä olevia portaita pitkin. Avantokäyntien välissä on tapana lämmitellä saunassa. Mitään sääntöjä kerroista ja uintimatkoista ei ole vaan jokainen ui omien mieltymystensä ja tuntemustensa mukaan. Useimmat kuitenkin päättävät käyntikertansa lyhyeen pulahdukseen avannossa. Kylmäuimarit käyvät avannossa ilman saunaa.

Ryhmät

Saunat voivat olla aika-ajoin hyvinkin täynnä. Niinpä isoista ryhmistä (yli 15 henkeä) on syytä ilmoittaa talonmies@joensuunjaakarhut.fi etukäteen. Yleensä ruuhkaisimpia aikoja ovat illat, klo 18-21 välinen aika.

Virkistäviä uinteja!