Ohjeet avantouimaan tulijalle

Muista nämä:

  • Lue turvallisuusohjeet ja noudata niitä.
  • Uimaan ja saunaan vain selvin päin.
  • Osta ranneke etukäteen tai liity jäseneksi
  • Saunaan uima-asu päällä
  • SAUNOISSA ON AIKA-AJOIN RUUHKAA, eniten yleensä iltaisin klo 19-21 välisenä aikana. Tämänhetkisen tilanteen näet täältä.

Uimaan ja saunaan vain selvin päin

Alkoholi ja avantouinti eivät sovi yhteen. Mäntyniemessä ei saa olla päihtyneenä (Lue lisää seuran hallituksen 3.4.2019 hyväksymästä saunaetiketistä).

Osta ranneke tai liity jäseneksi

Uimaan ja saunaan mennessä rannekkeen tulee olla ranteessa osoituksena maksun suorittamisesta.

Rannekkeen voi ostaa takkahuoneessa olevasta itsepalveluautomaatista kolikoilla, kortilla ja MobilePay-palvelulla. Ranneke maksaa 6 € ja se on voimassa yhden käyntikerran. Automaattiin käyvät 2€, 1€, 50 snt, 20 snt, 10 snt ja 5 snt eurokolikot. LUE OHJEET HUOLELLISESTI.

Tarvittaessa rannekkeita myyvät Mäntyniemessä myös talonmies ja paikalla olevat hallituksen jäsenet. Alle 5-vuotiaat lapset voivat uida ja saunoa huoltajansa seurassa ilman ranneketta.

Arkisin (vain talviaikaan) klo 13-16 on Happy Hour, jolloin vierailijat voivat saunoa ja uida vähän halvemmalla, 4 € maksavalla punaisella kertarannekkeella. Sellaisen voi ostaa talonmieheltä klo 13-15 välisenä aikana.

Otamme vastaan myös Smartum liikuntaseteleitä, jos talonmies tai joku hallituksen jäsenistä on paikalla.

Jäseneksi liittyminen tapahtuu täältä. Jos olet opiskelija, niin merkitse se lisätietoihin. Kerro lisätiedoissa, jos olet ollut aiemmin (alle 5 vuotta) seuran jäsen. Opiskelijoilta ja ”vanhoilta jäseniltä” ei peritä ns. liittymismaksua (30€). Tarvittaessa talonmies opastaa sinua toimipaikassa. Jäsenmaksulaskun saat sähköpostiisi yleensä saman päivän aikana. Jos laskua ei kuulu, niin jotain on mennyt vikaan. Tarkista ensin sähköpostisi roskalaatikko. Jos laskua ei löydy sieltäkään, niin ota yhteyttä puheenjohtajaan tai talonmieheen. Jäsenmaksun voi maksaa pankin lisäksi myös ePassin sekä Eazybreak-, Edenred– ja Smartum-palveluiden kautta.

Saunaan uima-asu päällä

Sauna on yhteinen miehille ja naisille, joten siellä pitää olla uima-asu päällä.

Pukeutuminen

Uima-asu vaihdetaan pukutiloissa, jotka ovat päärakennuksen alakerrassa. Pukuhuoneissa on suihkut ja WC sekä lukollisia säilytyslokeroita arvoesineille. Suihkuun saa lämmintä vettä 1 € kolikolla kahden minuutin ajan.

Saunat

Jääkarhuilla on kaksi saunaa (Rento ja Ryhti). Rento on lämmin heti aamusta, mutta Ryhti yleensä vasta iltapäivällä. Saunoissa ei ole peseytymistiloja, eikä suihkuja, vaan ne ovat päärakennuksessa.

  • Tule uimaan ja saunomaan vain, jos tunnet olosi täysin terveeksi. Muista, ettei seura pysty takaamaan myöskään muitten terveyttä.
  • Pese kätesi huolellisesti. Käsidesiä ja saippuaa on saatavilla. Käytä WC-tiloissa mieluummin paperipyyhkeitä kuin käsipuhallinta.
  • Älä mene saunaan, jos siellä on liian täyttä. Jos toisessakin saunassa on täyttä, niin siirry ulos odottamaan vuoroasi. Ruuhka-aikoja kannattaa välttää. Paikallaolijoiden online-tilanne näkyy osoitteesta. Suosituimpia aikoja ovat illat, klo 19-21 välinen aika.
  • Myös pukuhuoneessa, pihagrillissä ja -penkeillä on syytä pitää turvaväliä. Pukuhuoneeseen ja ala-aulaan (Karhu-tupa) ei tule jäädä oleilemaan.
  • Saunaetiketti löytyy kolmella kielellä pukuhuoneiden ovien seinältä ja kotisivulta.

Uiminen

Avantoon mennään laiturin päässä olevia oikeanpuoleisia portaita pitkin. Kastautujat sirtyvät alhaalla viereisille portaille ja nousevat siitä ylös. Ne, jotka uivat nousevat ylös laiturin toisella puolella olevista portaista. Avantokäyntien välissä on tapana lämmitellä saunassa. Mitään sääntöjä kerroista ja uintimatkoista ei ole vaan jokainen ui omien mieltymystensä ja tuntemustensa mukaan. Useimmat kuitenkin päättävät käyntikertansa lyhyeen pulahdukseen avannossa. Kylmäuimarit käyvät avannossa ilman saunaa.

Ryhmät

Saunat voivat olla aika-ajoin hyvinkin täynnä. Niinpä ryhmistä (yli 10 henkeä) tulee ilmoittaa talonmies@joensuunjaakarhut.fi etukäteen. Koronan vuoksi ryhmien tulo on rajattu toistaiseksi ruuhka-aikojen (klo 19-21) ulkopuolelle, ellei ilmoitusta ole tehty ennen 7.10.2020. Yli 15 hengen ryhmät edellyttävät oman saunan vuokraamista. Saunaa ei vuokrata klo 19-23 välisenä aikana, ellei varausta ole tehty ennen 7.10.2020.

Virkistäviä uinteja!