Tilojen vuokraus

Vuokrausehdot ja käytännön kysymykset

Vuokrausehdot

Joensuun Jääkarhut ry (myöhemmin seura) vuokraa Karhu-salia sekä koko toimipaikkaa kokouksien ja juhlien järjestämiseen. Tiloissa on noudatettava hyvää järjestystä ja hyviä tapoja. Karhu-salin vuokraajat eivät saa tarpeettomasti häiritä toimipaikan samanaikaista käyttöä avantouintiin ja saunomiseen. Vuokraajien tulee ottaa huomioon myös se, että tontti rajoittuu yleiseen uimarantaan.

Varauspyyntö

Varauspyynnössä tulee ilmoittaa tilaisuuden nimi ja luonne, järjestäjä, ajankohta, tarvittava valmisteluaika, mahdolliset erikoisjärjestelyt, varaajan nimi ja yhteystiedot, yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero sekä laskutusosoite. Seura antaa vastauksen varauspyyntöön kirjallisesti ja ilmoittaa samalla kyseistä tilaisuutta koskevat vuokrausehdot. Varausta koskeva molempia osapuolia sitova sopimus syntyy, kun varaaja on kirjallisesti vahvistanut hyväksyvänsä seuran asettamat ehdot sekä suorittanut ne mahdolliset velvoitteensa, joiden täyttämistä ennen lopullisen sopimuksen solmimista seura on edellyttänyt.

Varauspyynnön peruutus

Peruutus tulee tehdä kirjallisesti. Peruutus on maksuton, mikäli se tehdään viimeistään seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta. Myöhemmin tapahtuvasta peruutuksesta seuralla on oikeus periä peruutusmaksua 20% vuokrasta.

Seuran oikeus purkaa varausta koskeva sopimus

Seuralla on oikeus purkaa sopimus ylivoimaisen esteen vuoksi.

Maksuehdot

Maksuehdot määritellään edellä tarkoitetussa vahvistuskirjeessä.

Avaimen luovutus ja palautus

Avaimen saa joko talonmieheltä tai sen luovutuksesta sovitaan erikseen puhelimitse tai sähköpostitse. Avaimen voi jättää Karhu-saliin pöydälle tai alakerran eteisen postilaatikkoon.

Tilojen edelleen luovuttaminen

Vuokralaisella ei ole oikeutta luovuttaa tiloja edelleen.

Vastuu vahingoista

Vuokralainen on velvollinen suojelemaan vahingolta vuokraamiansa tiloja. Vuokralainen vastaa kaikista vahingoista jotka tilaisuuteen osallistuvat aiheuttavat seuralle. Mahdollisista vahingoista tulee ilmoittaa viipymättä seuralle sekä vahinkojen korvaamisesta mahdollisesti vastuussa olevalle vakuutusyhtiölle.

Yhteyshenkilö

Vuokralainen nimeää yhteyshenkilön joka vastaa siitä että tilaisuudessa noudatetaan annettuja ohjeita. Hänen tulee olla paikalla koko tilaisuuden ajan ja puhelimitse tavoitettavissa.

Tupakointi

Tupakointi on sallittu vain merkityllä paikalla grillikatoksen takana. Sisätiloissa sekä yläkerran terassilla tupakointi on ehdottomasti kielletty.

Alkoholin käyttö

Alkoholin nauttiminen tulee rajoittaa vuokrattuihin sisätiloihin. Juomia ei saa tuoda yläkerran terassille eikä piha-alueelle paitsi silloin kun koko toimipaikka on vuokrattuna.

Tarjoilun järjestäminen

Tarjoilun voi vuokralainen järjestää haluamallaan tavalla.

Saunominen ja uiminen

Karhu-salin vuokraajat voivat saunoa ja uida vierasmaksulla. Uintirannekkeet toimitetaan etukäteen Karhu-saliin. Rannekkeita voi ostaa myös talonmieheltä tai rannekeautomaatista.

Uidessa ja saunoessa tulee noudattaa turvaohjeita jotka ovat seuran kotisivuilla sekä Mäntyniemen eteisen seinällä olevassa taulussa. Huomaa erityisesti että avantoon ei saa mennä alkoholin vaikutuksen alaisena eikä sairaana. Lasipulloja ei saa viedä ulos eikä saunaan särkymisvaaran vuoksi.

Pukeutumistilat ovat päärakennuksen alakerrassa. Uimapuku on pakollinen sillä sauna on yhteissauna miehille ja naisille. Suihkujen lämmin vesi on maksullinen. Lämmintä vettä tulee 1 € kolikolla noin kaksi minuuttia rahan laittamishetkestä lähtien.

Sauna ja pukeutumistilat ovat samanaikaisesti yleensä myös seuran jäsenten sekä vierasuimareiden käytössä.

Siivous

Tilat tulee luovuttaa samanlaisessa kunnossa kuin ne olivat vastaanotettaessa. Vuokralainen huolehtii roskien ym. viennistä ulkona olevaan jätekatokseen. Ylimääräisestä siivouksesta seuralla on oikeus laskuttaa hinnaston mukaisesti.

Käytännön kysymyksiä

Miten tiloihin voi tutustua etukäteen?

Tilojen vuokrausta ja näyttöä hoitaa toimipaikan isännöitsijä.

Minkä kokoinen Karhu-sali on?

Salin pituus on 14,7 m ja pinta-ala noin 90 m2. Vuokralaisen käytössä on lisäksi vaatetila.

Mistä avaimet noudetaan, entä miten ne palautetaan?

Avaimet saa isännöitsijältä hänen työaikanaan (ks. Etusivu) tai niiden luovutuksesta muulla tavoin sovitaan puhelimitse talonmiehen kanssa. Avaimet tulee jättää Karhu-salin pöydälle.

Mihin avaimet käyvät?

Abloy-avain käy Karhu-salin ulko-oveen ja alakerran keittiön oveen. Alakerran ulko-ovi menee lukkoon klo 23.15.

Ikkunoiden avaaminen

Talossa on koneellinen tulo- ja poistoilmajärjestelmä. Sen vuoksi ikkunoiden avaamista tulee välttää, eikä ikkunoita saa jättää yöksi auki.

Voiko asiakas itse valita pitopalvelun?

Asiakkaat saavat itse valita haluamansa pitopalvelun. Alakerran keittiö soveltuu lähinnä ruuan lämmittämiseen.

Kuinka monen hengen astiasto on Karhu-salissa? Entä onko maljakoita, kynttilänjalkoja?

Astiasto ja muu tarjoiluvarustus riittää hyvin 40 hengelle. Salissa on muutamia maljakoita, kynttilänjalkoja ei ole.

Kuinka paljon pysäköintitilaa on?

Piha-alueella on tilaa noin 20 henkilöautolle. Autot on pysäköitävä niin että päärakennuksen ja saunan välinen kulkureitti (pelastustie) jää vapaaksi. Kadun varrella tontin kohdalla on myös noin 20 paikkaa. Lisäksi käytettävissä on viereisen uimarannan pysäköintitilat ainakin uimakauden ulkopuolella.

Kuka järjestää salin kalustuksen?

Vuokraaja saa itse järjestää kalustuksen haluamallaan tavalla.

Miten tavarat kuljetetaan Karhu-saliin?

Tavarat kuljetetaan Karhu-saliin kantamalla portaita pitkin. Auton voi ajaa purkamisen ja lastaamisen ajaksi päärakennuksen ja saunan väliin mutta ei päärakennuksen eteen. Auto on siirrettävä pois pelastustieltä mahdollisimman nopeasti.

Minkälainen käytäntö on alkoholijuomien suhteen?

Alkoholijuomien nauttiminen sekä tarjoaminen on sallittua, mikäli kyseessä on suljettu yksityistilaisuus. Vuokraajan tulee huolehtia alkoholilain 59 §:n mukaisesta ilmoituksesta poliisille.

Alkoholin käyttö tulee rajoittaa vuokrattuihin sisätiloihin. Juomia ei saa tuoda yläkerran terassille eikä piha-alueelle paitsi silloin kun koko toimipaikka on vuokrattuna.

Saako tiloissa tupakoida?

Tupakointi on sallittu vain merkityllä paikalla grillikatoksen takana. Natsat tulee laittaa niille varattuihin metalliastioihin. Sisätiloissa sekä yläkerran terassilla tupakointi on ehdottomasti kielletty.

Onko fläppitauluun paperia ja tusseja?

Fläppitaulussa on normaalisti paperia ja tusseja. Varmuuden vuoksi ne kannattaa kuitenkin ottaa mukaan kokousta varten.

Voiko ulkotulia polttaa?

Ulkotulia ei saa polttaa.

Voiko kynttilöitä polttaa?

Kynttilöitä ja tuikkuja voi polttaa kunhan ne palavat valvotusti ja riittävän etäällä palavista materiaaleista. Kynttilänjalkojen ja tuikkualustojen tulee olla sellaisia että pöytäpinnat eivät kuumene. Asiakkaan vastuulla on että kynttilät sammutetaan tilaisuuden päätyttyä. Kynttilät ja mahdolliset steariinitahrat tulee myös siivota pois.

Pitääkö vuokralaisen pestä astiat?

Astiat tulee pestä. Astianpesukonetta ei saa jättää valvomatta päälle. Myös alakerran keittiön astianpesukone on käytettävissä.

Pitääkö vuokralaisen siivota?

Vuokralaiselta edellytetään että lattia on lakaistu irtoroskista, värjäävät tahrat pöydiltä ja lattioilta on siivottu, steariinitahrat on siivottu, roskakorit on tyhjennetty ja jätesäkit on viety pysäköintialueen reunassa olevaan roskakatokseen. Kaikki vuokralaisen tuomat tavarat (mukaan lukien tyhjät pullot ja juomatölkit) tulee viedä pois sovittuun aikaan mennessä.

Onko tiloissa siivoustarvikkeita?

Keittiösyvennyksen pesuallaskaapissa on roskapusseja. Viereisessä varastossa (no 3) on siivousvälineet sekä jätesäkkejä.

Voiko tiloihin jättää tavaroita myöhemmin haettavaksi?

Purkuaikaa on normaalisti tunti tilaisuuden päättymisestä mihin mennessä omat tavarat tulee viedä pois. Erikseen sovittaessa tavaroita voi jättää ja hakea myöhemminkin mikäli tiloihin ei ole varauksia.

Mistä voi tiedustella löytötavaroita?

Löytötavaroita voi tiedustella isännöitsijältä viikon ajan tilaisuudesta, sen jälkeen löytötavaratoimistosta.